Şirketimiz, ilk olarak sektörel talepleri karşılamak amacı ile 2015 yılında proje geliştirme faaliyetlerine başlamıştır. Bu amaç doğrultusunda geliştirilen, güvenlik duvarları için işlem günlüklerinin (log) analizi ve raporlaması projesi 2016 yılında ürünleşme ve markalaşma sürecine girmiştir. Hacettepe Üniversitesi Teknokentinde kurulan şirketimizin resmi olarak faaliyete başlaması da aynı zamana denk gelmektedir. 2018 yılından itibaren çalışmalarına Ankara Üniversitesi Teknokenti bünyesinde devam eden şirketimiz, bu süre zarfında farklı sektörel yazılım çözümleri ile de piyasa ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalarına devam etmektedir.
Toplam Personel
3
Ar-Ge Personeli
2
Uzmanlık Alanları
Büyük veri analizi, Log analizi, Anomali tespiti
Sektör
Yazılım, Ağ Güvenliği
Proje / Kamu Desteği Miktarı
–
2018 Cirosu
250.000₺
Yatırımcı Arayışı
1.000.000₺ – Yurtdışı Network Oluşturma ve İhracat
İşbirliği Arayışı
Firewall Distribütörlüğü Yapan Yurtiçi ve Yurtdışı Firmalarından Oluşan bir Network Oluşturma
Ankalog – Akıllı Log Analizi ve Ağ Takibi
Ankalog, güvenlik duvarları için özel olarak hazırlanmış, Windows işletim sistemlerinde çalışan web tabanlı log, raporlama ve takip yazılımıdır. Kendi bünyesinde anlık durum takibi, loglama, arama/filtreleme, raporlama, ağ ve donanım izleme ve HotSpot gibi özellikler barındırmaktadır.
Ankalog yazılımı herhangi ek donanıma ihtiyaç duymadan mevcut işletim sistemi üzerinde çalışabilir. Anlık işlem limitleri yazılıma tahsis edilen donanım ile sınırlıdır. Ayrıca, log verilerini ~10 defaya kadar sıkıştırma özelliği sayesinde depolama alanında da ciddi avantaj sağlamaktadır.
Ankalog, 5651 sayılı kanun kapsamında logların yedeklenmesi ve imzalanması, toplanan logların filtrelenmesi ve raporlanması işlevlerini yerine getirir. Ayrıca, güvenlik duvarları cihazlarının konfigürasyon yedeklemesi ve anlık ağ takibi de Ankalog’un işlevleri arasındadır.
Ankalog, kendi içinde SMS, TCKN, Captive Portal ve diğer kombinasyonlar ile kimlik doğrulamalı HotSpot modülü barındırmaktadır. Ankalog, kendine özel imzalama sertifikası kullandığı gibi zaman damgası temini için TÜBİTAK Kamu Sertifikasyon merkezinden de hizmet almaktadır.
SnowDesk – Çağrı Yönetim Sistemi
SnowDesk Çağrı Yönetim Sistemi özel firmalar ve kurumlar için müşterilerine web üzerinden çağrı oluşturma ve doküman paylaşımı hizmeti sunmaktadır. Esnek yapısı sayesinde SnowDesk üzerinde farklı kullanıcı rolleri, ürün veya hizmet tanımları yapılabilir, yazılım kurum veya firma ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilebilir.
Sistem iki temel arayüzden oluşmaktadır. Birinci arayüz (Müşteri tarafı) müşteriler için çağrı oluşturma, cevaplama ve destek dokümanlarına erişim için tasarlanmıştır. İkinci arayüz (Yönetici Tarafı) yöneticilerin ve destek ekibinin kullanımı için hazırlanmış olup genel sistem yönetimi, çağrı yönetimi, bilgi merkezi yönetimi modüllerini kapsamaktadır. Yönetici Tarafı kullanıcı üzerinde tanımlı yetkilere bağlı olarak farklı işlemlerin yapıldığı arayüzlere sahiptir.
Snowdesk, kendi içinde ücretli ve ücretsiz kontör sistemi ile çağrıların değerlendirilmesi, çağrı başına yapılan işlemlerin ve iş yükünün raporlanması için de raporlama ve değerlendirme modülleri barındırmaktadır. Snowdesk, ayrıca çağrılar üzerinde SLA (Service Level Aggreement) tanımlamaları yapılmasına da olanak tanımaktadır.